Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Wegański mus czekoladowy z malinami

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 20 min.

 

Składniki

  • 180 g gorzkiej czekolady
  • 200 ml aquafaby, czyli wody z puszki ciecierzycy
  • 1 – 2 łyżki cukru pudru, opcjonalnie
  • szczypta soli
  • ok. 150 g świeżych malin

Przygotowanie:

Czekoladę roztop w mikrofali lub kąpieli wodnej. Wodę z ciecierzycy przelej do miski, dodaj sól i ubijaj ok. 5 min na sztywną pianę. Pod koniec dodawaj cukier cały czas ubijając. Na koniec dodaj rozpuszczoną, wystudzoną czekoladę i wymieszaj delikatnie szpatułką by nie utracić napowietrzenia.  Mus przelej do pucharków i wstaw na godzinę do lodówki. Podawaj ze świeżymi malinami.

SMACZNEGO!