Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Truskawki i rabarbar pod owsiana kruszonką

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 45 minut

 

SKŁADNIKI:

  • ok. 500 g rabarbaru
  • 250 g truskawek
  • 2 łyżki brązowego cukru lub syropu z agawy
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej

Kruszonka:

  • 80 g zimnego masła
  • 65 g brązowego cukru
  • 65 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 80 g płatków owsianych 

WYKONANIE:

Z rabarbaru usuń liście, umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do miski. Dodaj odszypułkowane i pokrojone na ćwiartki truskawki, cukier/syrop z agawy i skrobię ziemniaczaną. Wymieszaj i wypełnij naczynia do zapiekania. Odstaw na czas przygotowania kruszonki. 

W misce umieść masło, cukier, mąkę i płatki. Wyrabiaj palcami do momentu otrzymania kruszonki. Gotową nałóż na truskawki i rabarbar. Piecz w temperaturze 180ºC przez około 35 minut na rumiany kolor. Podawaj na ciepło!

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!