Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Morele i maliny pod orzechową kruszonką owsianą

Ilość porcji: 4 szt.
Czas przygotowania: 15 min

SKŁADNIKI

  • 140 g malin
  • 16 moreli
  • 80 g płatków owsianych
  • 60 g masła orzechowego (typu smooth)
  • 80 g erytrolu

PRZYGOTOWANIE

Morele i maliny umieść w równych porcjach w kokilkach do zapiekania. Płatki owsiane zmiel na mąkę. Dodaj erytrol i masło orzechowe. Miksuj
w malakserze do powstania konsystencji kruszonki. Jeśli finalnie kruszonka jest za sucha dolej nieco zimnej wody, 1 - 2 łyżeczki i zagnieć w dłoniach.

Owoce posyp kruszonką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni góra - dól bez termoobiegu na ok. 20 - 25 minut. Piecz na rumiany kolor. Podawaj z domowymi lodami lub skyrem naturalnym.

 NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!