Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Gofry twarogowe

Ilość porcji: 5 dużych gofrów

Czas przygotowania: 10 min.

 

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g półtłustego twarogu Miletto
  • 3 jajka
  • 250 ml mleka Miletto 3,2% tł.
  • 30 g cukru
  • olej do natłuszczania gofrownicy
  • dodatki do podania np.: świeże owoce, cukier puder, bita śmietana, jogurt

Przygotowanie:

Mąkę pszenną przesiej do miski razem z proszkiem do pieczenia. Dodaj jajka, mleko, rozkruszony w dłoniach twaróg, cukier puder i zblenduj na gładko. Dodaj ubite białka i wymieszaj delikatnie rózgą kuchenną. Gofrownicę natłuść, rozgrzej i dodaj po ok. 2 łyżki ciasta. Piecz na złoty kolor i podawaj z ulubionymi dodatkami np. owocami i cukrem pudrem.

SMACZNEGO!