Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Stir fry z kaszą jęczmienną i warzywami

Ilość porcji: ok. 2

Czas przygotowania: 30 minut

 

Składniki

  • 2 łyżki oleju 
  • ½ czerwonej cebuli
  • ok. 200 g pieczarek 
  • sól
  • pieprz
  • pół papryczki chili 
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 1/4 brokuła (różyczki)
  • szczypta wędzonej papryki 
  • 1 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

WYKONANIE:

Brokuły ugotuj na parze do miękkości. Kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie (15 minut), odcedź i wsyp do miski. Na patelni podsmaż cebulę, dodaj pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki i smaż pod przykryciem. Pod koniec dodaj starty czosnek, pokrojoną w plastry papryczkę chilli i krótko podsmaż. Dodaj ugotowaną kaszę pęczak. Dopraw solą, pieprzem, wędzoną papryką i posiekaną natką pietruszki. Wymieszaj, krótko podsmaż i zdejmij z palnika. Przełóż na talerz . Od razu podawaj!

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!