Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Lemoniada arbuzowa

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

  • ok. 1 kg arbuza (waga przed obraniem ze skóry)
  • 2 łyżki cukru
  • 50 ml wody (do cukru)
  • 550 ml zimnej wody
  • 2 cytryny
  • kilka listków świeżej mięty

WYKONANIE:

Wodę (50 ml) zagotuj i dodaj cukier. Wymieszaj do rozpuszczenia. Kawałki arbuza umieść w naczyniu blendera i zmiksuj. Puree wlej na drobne sito i przetrzyj, aby pozbyć się pestek. Do soku z arbuza wlej sok wyciśnięty z cytryn, wodę z cukrem, pozostałą zimną wodę i wymieszaj. Lemoniadę przelej do szklanek. Podawaj z kostkami lodu i listkami mięty.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!