Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Krem pomidorowy z grzankami

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 35 minut

SKŁADNIKI

  • 800 g pomidorków daktylowych Vanity
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 1/2 bagietki
  • 5-6 plastrów żółtego sera
  • pęczek świeżej bazylii
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE

Masło rozgrzej na patelni, dodaj posiekaną cebulę oraz czosnek. Podsmażaj kilka minut do złotego koloru. Na koniec wrzuć pomidorki, smaż aż pomidorki staną się miękkie. Do bulionu warzywnego przełóż podsmażone pomidory z cebulą oraz kilka gałązek świeżej bazylii. Zblenduj na gładko i przecedź przez drobne sito. Zupę dopraw solą, pieprzem, gotuj 10 minut.
W tym czasie przygotuj grzanki. Bagietkę pokrój na kromki, przesmaruj masłem i nałóż żółty ser. Bagietki włóż do piekarnika na 3-4 min z włączoną funkcją grila. Krem pomidorowy podawaj z grzankami.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO