Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym

Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 3

SKŁADNIKI

  • 400 g polędwiczki wieprzowej
  • świeżo zmielony pieprz Bolinero
  • sól morska Bolinero
  • ½ łyżki masła extra Miletto
  • łyżka oleju Ollineo
  • 4 łyżki białego wina
  • 3 łyżki musztardy francuskiej, ziarnistej
  • 1,5 łyżeczki musztardy miodowej
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól pakistańska Premieur
  • 100 ml śmietanki 30% Miletto

Zobacz też: GRILOWANA POLĘDWICA Z KURCZAKA I GUACAMOLE 

PRZYGOTOWANIE

Polędwiczkę wieprzową pokrój w 1,5 cm plasterki, dopraw pieprzem i odstaw. Na patelni roztop masło z olejem. Wyłóż mięso i smaż po 2,5 minuty z każdej strony. Dopraw świeżo zmieloną solą pakistańską Premieur. Wlej wino i odparuj. Dodaj musztardy, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Wlej śmietankę kremówkę, wymieszaj i gotuj, aż sos się zredukuje i będzie gęstszy. Podawaj w towarzystwie ulubionej sałatki.

Zobacz też: OCET BALSAMICZNY - DO CZEGO UŻYWAĆ?

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!