Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Muffiny jajeczne

Ilość porcji: ok. 6 muffin

SKŁADNIKI

  • 3 jajka rozmiar L
  • garść świeżego szpinaku
  • 8-10 pomidorków koktajlowych
  • 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem
  • 3/4 świeżej papryki czerwonej
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 ząbka czosnku
  • ulubione kiełki

PRZYGOTOWANIE

Przygotuj formę do muffin. Wgłębienia posmaruj za pomocą pędzelka dokładnie oliwą, aby po wypieczeniu muffiny odeszły od formy. Jajka rozbij do miski, dopraw solą i pieprzem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Liście szpinaku posiekaj na mniejsze kawałki, paprykę oraz cebulę pokrój w drobną kostkę. Pomidorki przekrój na połowę. Do masy jajecznej dodaj szpinak, cebulę, paprykę i kilka pomidorków koktajlowych. Wymieszaj. Do przygotowanej formy wlej masę jajeczną z dodatkami. Na wierzch ułóż połówki pomidorków.
Piecz w nagrzanym do 170 stopni C muffinki ok. 20 minut. Wypieczone podawaj od razu. Wierzch posyp szczypiorkiem oraz kiełkami. 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO