Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Carpaccio z buraka

Czas przygotowania: 1h 15 min

Ilość porcji: 2

 

Składniki:

  • 2 średnie buraki, ok. 350 g
  • garść rukoli z Zieleniaka
  • 100 g sera Favita Mlekovita
  • 40 g pestek dyni Mamone
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka miodu
  • łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki musztardy sarepskiej
  • sól
  • pieprz

 

 

WYKONANIE:

Buraki umyj, osusz i zawiń w folię spożywczą.

Piecz w temperaturze 200°C około 50-60 minut, do miękkości. Wystudź i obierz.

Następnie pokrój w cienkie plasterki i poukładaj na płaskim talerzu. Posyp rukolą, serem i pestkami dyni.

Przygotuj dressing. Oliwę, miód, sok z cytryny i musztardę wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Buraczki polej dressingiem i od razu podawaj.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!