Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Delikatne naleśniki kokosowe ze świeżymi owocami, gęstym jogurtem i prażonymi płatkami kokosowymi

SKŁADNIKI

  • 400 ml mleka kokosowego + ew. woda do rozcieńczenia
  • 150 g mąki ryżowej
  • 50 g cukru
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 4 łyżki Finuu
  • 300 ml jogurtu typu greckiego – do podania
  • ulubione owoce do podania (maliny, truskawki, borówki, jeżyny, porzeczki, brzoskwinie, morele, śliwki, jabłka lub gruszki)
  • 4 łyżki płatków kokosowych – do podania

PRZYGOTOWANIE

Mleko kokosowe dokładnie wymieszaj w puszce, aby obie warstwy się połączyły. Następnie wlej do miski, dodaj jajka i mąkę ryżową. 2 łyżki Finuu rozpuść w rondelku i przestudzone dodaj do ciasta. Za pomocą miksera miksuj na gładkie ciasto. Odstaw na około pół godziny.
Na dobrze rozgrzanej patelni smaż naleśniki. Jeśli wychodzą ci za grube, możesz dodać odrobinę wody do ciasta, aby je rozrzedzić.
Na gotowe naleśniki wyłóż jogurt, całość posyp ulubionymi, sezonowymi owocami oraz uprażonymi na suchej patelni płatkami kokosowymi.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!