Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Krem z buraków z mlekiem kokosowym

Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez nabiału, bez cukru, wegańskie

150 min.
4 os.
1. Składniki
Warzywa i owoce




Produkty ekologiczne

Przyprawy

Dodatki

2. Sposób przygotowania
  1. PRZYGOTOWANIE

    Buraki umyj, osusz, a następnie zawiń w folię aluminiową i włóż do pierkarnika nagrzanego do 220°C na około 2 godziny (aż buraki będą miękkie). Następnie odstaw do przestudzenia, zdejmij folię i obierz ze skórki. Pokrój je na mniejsze cząstki i wrzuć do garnka.
    Wlej gorący bulion oraz ¾ zawartości wcześniej wstrząśniętego mleczka kokosowego. Wrzuć drobno posiekaną papryczkę chili oraz starty na tarce czosnek i imbir.
    Następnie zawartość garnka zmiksuj blenderem do otrzymania gładkiej i gęstej konsystencji. W razie potrzeby, gdyby zupa okazała się za gęsta, dolej więcej bulionu. Dopraw solą do smaku.
    Zupę przelej na talerze. Wierzch polej pozostałym mlekiem kokosowym, posyp posiekaną natką pietruszki i nasionami słonecznika (możesz je uprzednio podprażyć na suchej patelni).

3. Propozycja podania
NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!
Krem z buraków z mlekiem kokosowym
NewsletterNetto
Gazetka NETTO