Czas: 40 minut
Ilość porcji: 8 burgerów
Dodatkowe informacje: bez cukru, bez laktozy, wegańskie
SKŁADNIKI:
Burgery:
Dodatki:
Kaszę jaglaną ugotuj, aż będzie miękka. Możesz ją delikatnie przegotować (burgery będą się wtedy lepiej lepić). Szpinak podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym, dodając pod koniec otarte ząbki czosnku. Następnie wymieszaj go z kaszą. Dodaj płatki owsiane, siemię lniane i uformuj burgery. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Z masy uformuj około 8 kotletów. Następnie przysmaż je z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym. Możesz je również upiec w piekarniku - około 15 minut w 200 stopniach C, pamiętając by w połowie czasu je obrócić.
Gotowe burgery podawaj w świeżym pieczywie z plasterkami pomidora i ogórka, liśćmi sałaty i majonezem.