Ilość porcji: ok. 3 - 4
Czas przygotowania: ok. 1 h
Salsa z buraków i jabłka:
Dodatkowo:
Cebulę obierz i pokrój w cienkie talarki. Przełóż do miseczki, dodaj odrobinę soli, pieprzu oraz olej. Całość dokładnie wymieszaj. Folię aluminiową podziel na mniejsze kawałki, na każdy nałóż porcję cebuli, umieść kaszankę i ponownie cebulę. Każdą porcję kaszanki przygotuj tak samo. Grilluj do momentu, aż kaszanka będzie gorąca, a cebula miękka.
Bagietkę przekrój wzdłuż i podziel na mniejsze kawałki. Skrop oliwą i grilluj, aż się ładnie przyrumieni i będzie chrupiąca.
Buraka pokrój w drobną w kostkę, jabłko obierz i pokrój tak samo jak buraki. Tuż przed podaniem połącz buraki, jabłko, pietruszkę, musztardę, miód, oliwę i ocet. Dopraw solą i pieprzem. Gorącą kaszankę wyjmij z jelita i nałóż na grillowane bagietki. Na kaszankę nałóż salsę, grillowaną cebulkę i od razu podawaj!