Poznaj nasz nowy produkt - roślinną alternatywę mięsa dla wegan i wegetarian

Mielone Naturli swój smak, wygląd i konsystencję zawdzięcza formule, która została opracowana w Danii. Tekstura i białko to zasługa soi i pszenicy, tłuszcz pochodzi z kokosa, smak umami z migdałów, pomidorów i borowików, a kolor od buraków. Mielone Naturli to doskonała baza do przygotowania sosu bolognese, kotletów mielonych w wersji wege, lazanii i wielu innych dań, do których zazwyczaj dodaje się mieloną wołowinę.

Fakty o mielonym w 100% wegańskim:

  • przypomina i smakuje jak świeżo zmieloną wołowinę,
  • w ladach chłodniczych znaleźć je można obok mielonej wołowiny,
  • teksturę i białko zawdzięczają białku z soi i pszenicy, tłuszcz pochodzi z kokosu, smak umami z migdałów, pomidorów i borowików, a kolor z buraków,
  • mogą być stosowane do sosu bolognese, chili con carne, kotletów mielonych, lazanii i innych produktów, do których zwykle używa się mielonej wołowiny,
  • są opracowane i wyprodukowane w Danii,
  • mają bardzo niewielki wpływ na środowisko – zarówno sam produkt, jak i jego opakowanie.

Netto_TatoWie_2818 mieso wege.jpg

Mielone Naturli jest dostępne w każdym sklepie Netto w przystępnej cenie, zbliżonej do ceny wołowiny pochodzenia zwierzęcego. Wegetariańska propozycja jest produkowana w Danii przez firmę Naturli Foods, jednego z wiodących partnerów biznesowych Salling Group, do której należy sieć sklepów Netto.

 

Gazetka NETTO