Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailIlość porcji:4
Czas przygotowania: 1,5h
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na talarki (najlepiej zrobić to na mandolinie) i ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Na patelni roztop 2 łyżki masła, dodaj posiekaną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż kilka minut do zarumienienia. Dodaj posiekaną szynkę lub boczek oraz szpinak. Smaż kilka minut co jakiś czas mieszaj. Dopraw nadzienie solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Plastry ziemniaków wyłóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj połowę farszu, zetrzyj 1/3 sera, rozłóż kolejną warstwę ziemniaków, pozostały farsz, kolejną warstwę sera i jeszcze jedną warstwę ziemniaków. Zalej zapiekankę jajkiem wymieszanym ze śmietaną 30% i 12%. Zalewę śmietanową dopraw solą i pieprzem. Wierzch posyp serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach. Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Zapiekaj ok. 40 minut. Wierzch posyp świeżą pietruszką.
Lasagne
Zupa krem z białych warzyw z chipsem z gruszki i karmelizowanymi orzechami
Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym
Pulpety z kurczaka
Rolada z kaczki z migdałami i sosem miodowym
Pieczone bakłażany z sosem tahini i granatem
Focaccia z pomidorami, oliwkami i rozmarynem
Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem
Szaszłyki z grilla z pomidorkami i kurczakiem
Tarta z pomidorami z bazyliowym pesto
Kasza gryczana z awokado, jajkiem w koszulce i bazylią
Focaccia z różnych mąk z sosami
Makaron z pesto i cukinią
Makaron farfalle z boczkiem i warzywami
Krucha tarta z boczkiem i porem
Galette z pomidorami
Gryczanka z owocami i masłem orzechowym
Kalafiorowe burgery z sosem BBQ
Chrupiące nuggetsy z kurczaka z pysznym ziołowym dipem
Pstrąg w warzywach
Chlebki pita z pieczoną papryką, grillowanym serem halloumi i sosem bazyliowym
Kosz piknikowy na wycieczkę rowerową: kolorowe kanapki i orzechowe batoniki
Krem paprykowo-pomidorowy
Spaghetti bolognese z oliwkami
Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
Cheeseburgery z mielonym wegańskim
Burrito z czerwoną fasolą, kukurydzą i ryżem
Parmezanowe koszyczki z kremem tuńczykowym i pistacjami
Gnocchi buraczano-marchewkowe z pesto z rukoli
Naleśniki z kremem czekoladowym i bananami
Rurki z pastą paprykową
Naleśniki bez laktozy
Cukinia faszerowana
Racuchy ze śliwkami
Kopytka z papryką, suszonymi pomidorami i pietruszką
Zapiekanka pasterska z groszkiem i marchewką
Ziemniaki z masłem klarowanym i filetem z kurczaka
Krem z ziemniaków z chipsami z obierków
Placki ziemniaczane z piekarnika z chilli sin carne
Szaszłyki z indyka z ziemniakami i cukinią
Makaron fusilloni z pieczarkami, tymiankiem i parmezanem
Łódeczki z suszonymi pomidorami
Grzanki z pastą z awokado i śledziem
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i łososiem
Naleśniki szpinakowe z sałatką z pieczonego brokuła
Makaron cukiniowy z bazylią i pomidorkami koktajlowymi
Wegańskie burgery z buraków
Wegańskie curry z pieczonym kalafiorem i kolendrą
Frytki warzywne
Roślinne klopsy w sosie pomidorowym na spaghetti
Quiche ze szpinakiem i pomidorkami
Krem z pomidorków daktylowych i pieczonej papryki
Faszerowana cukinia z pomidorkami i ryżem
Tacos z salsą pomidorową
Makaron z ricottą, ziołami i pomidorkami
Kulki serowe z pomidorkami i ziołami
Chłodnik ogórkowy z jajkiem
Knedle ze śliwkami
Placki ziemniaczane
Zapiekane ziemniaki z grzybami, pomidorami i mozzarellą
Sałatka ziemniaczana z makrelą
Smażony camembert z sosem żurawinowym
Roladki z sałaty z kurczakiem
Ramen z wieprzowiną
Sajgonki z tofu i kiełkami rzodkiewki
Zapiekanka ziemniaczana
Kotleciki jajeczne z pęczakiem
Scones z pomidorkami i fetą
Placki ziemniaczane z pomidorkami i papryką
Makaron z sosem śmietanowym, szynką parmeńską i bazylią
Pizza z pomidorkami, mozzarellą i bazylią
Szaszłyki z kurczaka z cukinią i papryką
Kurczak w pesto pietruszkowym
Tarta z fasolką szparagową i pomidorkami
Gazpacho
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Leczo
Spaghetti z cukinią, suszonymi pomidorami i łososiem
Falafele z bobu i cieciorki
Pesto grzybowo - pieczarkowe
Kaszotto z brukselką
Burgery z kalafiora z sosem paprykowym
Frytki Belgijskie
Leczo z cukinią i papryką
Tarta rosołowa
Ravioli ze szpinakiem
Grillowana polędwica z kurczaka i guacamole
Grillowany pstrąg w sosie cytrynowym
Żeberka grillowane w marynacie musztardowo - miodowej
Grzanki z grillowaną kaszanką, cebulą oraz salsą z jabłka i buraka
Grillowane udka z kurczaka w sosie BBQ z pietruszką
Grillowane tofu w musztardowo - miodowej marynacie
Curry z ciecierzycą i pomidorami
Sałatka z czerwonej cebuli, serem feta i pomidorków
Burgery z boczkiem i pesto bazyliowym
Karkówka z sosem tzatziki i chlebkiem naan
Pieczarki z grilla ze szpinakowym farszem i fetą
Dorsz z salsą pomidorową
Krem pomidorowy z grzankami
Szaszłyki z kurczakiem curry i ananasem
Pieczone skrzydełka w marynacie z pepsi
Grillowany bakłażan z sosem tahini i granatem
Grillowane szaszłyki z łososia, papryki i cukinii
Cevapcici z piekarnika z sosem tzatziki
Sałatka z kurczakiem w panierce, koperkiem, ogórkiem i rzodkiewką
Lasagne bolognese
Kurczak w sosie śmietanowym z kurkami
Leczo z cukinią
Placek po węgiersku z gulaszem, papryką i cukinią
Ślimaczki z ciasta francuskiego z podwójnym pesto
Kuba Korczak: menu warsztatów dla Netto - kiszonki i zero waste
Kiszone ogórki z curry, imbirem i chilli
Kiszone winogrona z wanilią, goździkami i kardamonem
Szaszłyki z krewetek koktajlowych z sałatką z fety i arbuza
Grillowane filety z kurczaka z bazyliowym pesto z pomidorkami
Makaron ze szparagami i czosnkiem
Pomysł na szaszłyki z grilla
Nadziewa papryka chilli con carne
Zupa Minestrone
Podudzia z duszonymi warzywami i oliwkami
Gulasz z chorizo i ciecierzycą
Kuleczki ziemniaczane z serem
Grillowane szaszłyki z boczkiem i kiełbasą
Cukinia zapiekana z pomidorową passatą
Grillowane pomidory z halloumi
Sałatka z grillowanych warzyw
Młode ziemniaczki z grilla z pesto z jarmużu
Tagliatelle z pieczarkami w sosie śmietanowym
Zapiekana z soczewicę, cukinią i papryką
Papryki nadziewane kuskusem i warzywami
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym
Pieczony kalafior z czarnuszką
Chłodnik z pomidorów i papryki
Sałatka z kuskusem, kurczakiem i fetą
Schab z morelą
Pierogi ukraińskie z ziemniakami i zasmażaną cebulką
Dyniowy krem z prażynkami z makaronu ryżowego
Kopytka ziemniaczano buraczane z parmezanem
Pizzerinki
Pizza z patelni
Pieczone udka z kaczki z jabłkami
Pieczony łosoś w lekkiej kompozycji z surówką
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
Zapiekana cukinia z pomidorami i serem pleśniowym
Pieczone rzodkiewki
Grillowana tortilla z warzywami
Sushi z tuńczykiem, awokado i ogórkiem
Domowe hot dogi
Chrupiące domowe frytki
Tacosy z tofu z warzywami
Leczo (1)
Chłodnik z botwinki
Makaron z pesto pietruszkowym i fetą
Krem dyniowy z mlekiem kokosowym
Krem z pomidorów, papryki i serka mascarpone