Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Tagliatelle z pieczarkami w sosie śmietanowym

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 30 min

 

SKŁADNIKI:

• 200 g makaronu tagliatelle Premieur

• 300 g pieczarek z Zieleniaka

• 4 ząbki czosnku

• 2 łyżki masła Miletto

• 200 g śmietanki 30% Miletto

• sól, pieprz do smaku

• 2 łyżki natki pietruszki

 

Wykonanie:

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Pieczarki opłucz na sicie, osusz ręcznikiem kuchennym i pokrój w plastry. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Na dużej patelni rozgrzej masło, dodaj czosnek i smaż przez minutę. Wrzuć pieczarki i smaż na dużym ogniu przez 2 minuty, co jakiś czas mieszając. Wlej śmietankę, zagotuj i poczekaj, aż sos lekko zgęstnieje. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Do gorącego sosu dodaj makaron. Podawaj z natką pietruszki.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!