Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Tacosy z tofu z warzywami

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 20 min

 

Składniki:

  • 250 g tofu
  • 200 g kolorowych pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • 1 opakowanie mieszkanki sałat
  • 6 mini tortill
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, wędzona papryka

Sos:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy

PRZYGOTOWANIE

Tofu pokrój w drobną kostkę. Dopraw solą, pieprzem i wędzoną papryką. Na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy smaż tofu ok. 2-3 minuty. Na osobnej patelni lub w mikrofali podgrzej tortillę. Do ciepłej tortilli nałóż 2 łyżki mieszanki sałat, ułóż kilka pomidorków pokrojonych na połówki oraz pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Na wierzch nałóż podsmażone tofu. Składniki na sos wymieszaj. Polej tacosy sosem i podawaj.

SMACZNEGO!