Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Makaron z pesto pietruszkowym i fetą

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 min

SKŁADNIKI

  • ok. 150 g makaronu tagliatelle
  • pęczek natki pietruszki
  • 35 g płatków migdałowych
  • ½ małego ząbka czosnku
  • 10 g tartego parmezanu
  • 70 ml oliwy extra vergine
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • ok. 60 g sera feta

PRZYGOTOWANIE

Migdały upraż na suchej patelni, przełóż do miseczki i odstaw do wystudzenia. Natkę pietruszki, migdały, czosnek, parmezan, oliwę i sok z cytryny zblenduj razem na pesto. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.

Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź zachowując kilka łyżek wody, dodaj pesto, wymieszaj i wyłóż na talerze. Posyp rozdrobnionym serem feta
i natką pietruszki. Od razu podawaj.

 NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!