Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Leczo

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 1h

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 3 papryki
  • 1 cukinia
  • 2 cebule
  • 200 g kiełbasy (np. wiejskiej, podsuszanej)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • 600 ml passaty pomidorowej

PRZYGOTOWANIE

Do szerokiego garnka włóż masło, dodaj pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz pokrojoną na plasterki kiełbasę, smaż co chwilę mieszając przez około 7 minut. Dodaj starty na tarce lub rozgnieciony czosnek i smaż jeszcze przez 3 minuty.

Dodaj pokrojone w kostkę papryki oraz cukinię. Co jakiś czas mieszając smaż przez ok. 3 minuty. Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz słodką i ostrą papryką w proszku.

Następnie dodaj passatę pomidorową. Gotuj przez około 15 minut.

SMACZNEGO!