Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Sałatka z burratą, szynką długodojrzewającą i pistacjami

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 15 min.

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie miksu sałat, ok. 150 g
  • 1 awokado
  • 80 g Prosciutto
  • 1,5 łyżki posiekanych, prażonych pistacji
  • 3 opakowania burraty (ok. 125 g każda)

Sos:

  • 2 łyżki musztardy
  • 0,5 łyżki miodu
  • 1 - 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Mix sałat umieść na talerzach. W środku każdej porcji umieść burratę. Prosciutto porwij w dłoniach na mniejsze kawałki i poukładaj na sałacie. Awokado obierz, pokrój w większą kostkę i również poukładaj na talerzach z sałatką. Całość posyp pistacjami i polej sosem musztardowo - miodowym.
Podawaj od razu z ulubionym chrupiącym pieczywem.

Sos:

Miód i musztardę dokładnie wymieszaj. Dodaj oliwę i ponownie energicznie mieszaj, by składniki połączyły się. Na koniec dolej sok z cytryny i dodaj przyprawy. Wymieszaj. Gotowy sos powinien mieć jednolitą konsystencję.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!