Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Sałatka z brzoskwiniami, orzechami pekan i prosciutto

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 min

SKŁADNIKI

  • 2 brzoskwinie
  • 1 łyżka oliwy
  • 4 garście miksu sałat z rukolą
  • 2 łyżki posiekanych orzechów pekan
  • ok. 80 prosciutto

DRESSING

  • 4 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczki miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Składniki na dressing dokładnie wymieszaj i odstaw. Brzoskwinie pokrój w ćwiartki. Na patelni grillowej rozprowadź równomiernie 1 łyżkę oliwy. Brzoskwinie grilluj ok. 5 minut z każdej strony, aż nabiorą złoto brązowego koloru. Na talerzu umieść miks sałat, kawałki prosciutto i grillowane brzoskwinie. Posyp prażonymi orzechami pekan. Polej dressingiem i od razu podawaj. Najlepiej z chrupiącą grzanką. 

 NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!