Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Grzanki z burratą i pieczonymi pomidorami

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 min

SKŁADNIKI

  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 3 - 4 kromki pieczywa
  • 1 burrata (125 g)
  • 20 ml oliwy extra vergine
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • garść świeżych listków bazylii

PRZYGOTOWANIE

Pomidorki umyj, pokrój na połówki i umieść w naczyniu żaroodpornym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i oliwę. Wstaw do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 st. C na ok. 15 - 20 minut. Kromki pieczywa skrop oliwą, wstaw do piekarnika i zapiekaj ok. 4 - 5 minut. Burratę podziel na mniejsze kawałki i umieść na chrupiącym pieczywie. Widelcem rozprowadź, by burrata pokryła powierzchnię grzanki.
Na wierzch nałóż porcję pieczonych pomidorów. Posyp listkami bazyli.
Od razu podawaj!

 NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!