Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Naleśnikowe rollsy

Ilość porcji: ok. 25 sztuk

Czas przygotowania: 30 min

 

SKŁADNIKI

Naleśniki:

  • 85 g mąki pszennej 
  • 1 jajko
  • 125 ml mleka
  • 90 ml wody gazowanej
  • szczypta soli
  • 1,5 łyżki roztopionego masła klarowanego

Dodatkowo:

  • 130 g kremowego serka
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 garści rukoli
  • 100 g łososia wędzonego na zimno 
  • 1 dojrzałe awokado
  • świeżo zmielony czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE

Mąkę wsyp do miski, dodaj jajka, mleko wodę i sól. Zmiksuj na gładką masę pod koniec dolewając roztopione masło. Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni z obu stron na rumiany kolor. 

Do rollsów potrzebujesz 3 naleśniki. Serek wymieszaj z jogurtem. Rukolę umyj i osusz. Naleśniki posmaruj masą serową i oprósz pieprzem. Na każdym naleśniku rozłóż listki rukoli, kawałki łososia oraz plasterki awokado. Naleśniki zawiń ciasno i pokrój na roladki o szerokości około 1,5 cm. Podawaj schłodzone.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!