Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailCzas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 4 (8 wrapów)
Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez cukru
Naleśniki
Dodatki:
Do miski wsyp obie mąki, dodaj sól, wlej mleko i olej kokosowy oraz wbij jajka. Wymieszaj za pomocą trzepaczki lub ubij delikatnie mikserem. Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki, wylewając cienką warstwę ciasta. Pamiętaj, aby przed smażeniem każdego naleśnika, dokładnie wymieszać ciasto.
Gotowe naleśniki posmaruj na całej powierzchni serkiem. Następnie ułóż na wierzchu liście szpinaku i plastry łososia (po 2 szt. na każdego naleśnika). Naleśniki zwiń, jak roladę i każdego przekrój pod kątem na pół. Zawiń w papier i obwiąż sznurkiem, jeśli zabierasz je ze sobą na wynos.
Wrapy z łososiem
Paluchy serowe
Kruche babeczki z nadzieniem z makreli
Roladki z tortilli z hummusem z papryki, kiełkami
Kanapki z szynką parmeńską, pietruszkowym pesto i mozzarellą
Rurki nadziewane pastą pomidorowo - paprykową
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Muffinki z pomidorkami, oliwkami i rozmarynem
Bruschetta z pomidorkami
Hummus z duszonym jabłkiem i majerankiem
Chrupiące grzanki z carpaccio z buraka, długo dojrzewającym serem i rukolą
Sałatka owocowa w arbuzie
Kanapki z pastą twarożkową
Ciastka francuskie z pomidorkami i parmezanem
Hummus z buraków
Pasta z awokado
Koreczki z marynowanego tofu i pomidorow
Pyszne tartaletki
Pizzerki z papryką i ananasem
Roladki z tortilli z boczkiem, suszonymi pomidorami i rukolą
Miniburgery
Pieczone figi z kozim serem
Patent na przekąski z pomidorami
Pasztet z soczewicą
Naleśnikowe rollsy
Jajka marynowane w burakach
Odrywane bułeczki z pieczonym camembertem
Chlebek z ziołami
Pasta z orzechów nerkowca
Gazpacho
Bruschetta z awokado, jajkiem i pomidorkami
Gazpacho pomidorowo-arbuzowe
Smoothie z botwinki i jabłka
Łódeczki z rogali francuskich ze szpinakiem
Frytki z cukinii w parmezanowej skorupce
Tortilla z omletem jajecznym, tuńczykiem i rukolą
Pumpkin Spice Latte