Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailIlość porcji: 1
Czas przygotowania: 10 min
Wbij jajka do miski i roztrzep, doprawiając do smaku ulubionymi przyprawami, solą i pieprzem. Na patelni roztop odrobinę masła i wlej przygotowane jajka. Smaż chwilę, a następnie przykryj je plackiem tortilli, delikatnie dociskając. Smaż do momentu, aż jajka się zetną. Zdejmij tortillę i przełóż na talerz, odwracając omletem jajecznym do góry. Posmaruj całą powierzchnię placka kremowym serkiem, ułóż na całej powierzchni kawałki tuńczyka, rukolę, kiełki i pokrojonego wzdłuż na cienkie plasterki kiszonego ogórka. Zwiń tortillę ciasno w rulon (jak naleśnika) i pokrój w plastry o grubości 1,5 – 2 cm. Ułóż na talerzu i od razu podawaj. Ilość składników w tortilli możesz modyfikować, wszystko zależy od Twoich preferencji!.
Wrapy z łososiem
Paluchy serowe
Kruche babeczki z nadzieniem z makreli
Roladki z tortilli z hummusem z papryki, kiełkami
Kanapki z szynką parmeńską, pietruszkowym pesto i mozzarellą
Rurki nadziewane pastą pomidorowo - paprykową
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Muffinki z pomidorkami, oliwkami i rozmarynem
Bruschetta z pomidorkami
Hummus z duszonym jabłkiem i majerankiem
Chrupiące grzanki z carpaccio z buraka, długo dojrzewającym serem i rukolą
Sałatka owocowa w arbuzie
Kanapki z pastą twarożkową
Ciastka francuskie z pomidorkami i parmezanem
Hummus z buraków
Pasta z awokado
Koreczki z marynowanego tofu i pomidorow
Pyszne tartaletki
Pizzerki z papryką i ananasem
Roladki z tortilli z boczkiem, suszonymi pomidorami i rukolą
Miniburgery
Pieczone figi z kozim serem
Patent na przekąski z pomidorami
Pasztet z soczewicą
Naleśnikowe rollsy
Jajka marynowane w burakach
Odrywane bułeczki z pieczonym camembertem
Chlebek z ziołami
Pasta z orzechów nerkowca
Gazpacho
Bruschetta z awokado, jajkiem i pomidorkami
Gazpacho pomidorowo-arbuzowe
Smoothie z botwinki i jabłka
Łódeczki z rogali francuskich ze szpinakiem
Frytki z cukinii w parmezanowej skorupce
Tortilla z omletem jajecznym, tuńczykiem i rukolą
Pumpkin Spice Latte