Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailIlość porcji: 6
Czas: 1 h
Spód:
Nadzienie:
Mąkę wymieszaj razem z przyprawami, dodaj żółtka, olej kokosowy i mleko. Całość zagnieć. Gotowym ciastem kruchym, wyłóż tartaletki i schładzaj ok. 15 min w lodówce. Następnie podpiecz w 175 stopniach przez ok. 5-8 minut. W tym czasie przygotuj nadzienie. W misce wymieszaj jajka z jogurtem, kawałkami sera, posiekaną pietruszką i przyprawami. Jabłko obierz ze skórki i pokrój na małą kosteczkę, dodaj do pozostałych składników. Podsmaż na 2 łyżkach oleju kokosowego. Cebulę dodaj do pozostałych składników. Następnie podsmaż dorsza na patelni przez 2 minuty z każdej strony, kawałki ryby dodaj do pozostałych składników. Całość wymieszaj. Na podpieczony spód ciasta wyłóż nadzienie, wierzch posyp pokrojonymi orzechami włoskimi. Piecz w 175 stopniach przez 10-15 minut.
Wrapy z łososiem
Paluchy serowe
Kruche babeczki z nadzieniem z makreli
Roladki z tortilli z hummusem z papryki, kiełkami
Kanapki z szynką parmeńską, pietruszkowym pesto i mozzarellą
Rurki nadziewane pastą pomidorowo - paprykową
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Muffinki z pomidorkami, oliwkami i rozmarynem
Bruschetta z pomidorkami
Hummus z duszonym jabłkiem i majerankiem
Chrupiące grzanki z carpaccio z buraka, długo dojrzewającym serem i rukolą
Sałatka owocowa w arbuzie
Kanapki z pastą twarożkową
Ciastka francuskie z pomidorkami i parmezanem
Hummus z buraków
Pasta z awokado
Koreczki z marynowanego tofu i pomidorow
Pyszne tartaletki
Pizzerki z papryką i ananasem
Roladki z tortilli z boczkiem, suszonymi pomidorami i rukolą
Miniburgery
Pieczone figi z kozim serem
Patent na przekąski z pomidorami
Pasztet z soczewicą
Naleśnikowe rollsy
Jajka marynowane w burakach
Odrywane bułeczki z pieczonym camembertem
Chlebek z ziołami
Pasta z orzechów nerkowca
Gazpacho
Bruschetta z awokado, jajkiem i pomidorkami
Gazpacho pomidorowo-arbuzowe
Smoothie z botwinki i jabłka
Łódeczki z rogali francuskich ze szpinakiem
Frytki z cukinii w parmezanowej skorupce
Tortilla z omletem jajecznym, tuńczykiem i rukolą
Pumpkin Spice Latte