Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Pasta z orzechów nerkowca

Czas przygotowania: 10 min

SKŁADNIKI

  • 200 g orzechów nerkowca, prażonych Sereno
  • 350 g wody, do namoczenia orzechów
  • 20 g natki pietruszki (same liście)
  • 15 g płatków drożdżowych
  • 100 g wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu

PRZYGOTOWANIE

Orzechy nerkowca zalej wodą i odstaw na 8 h do namoczenia. Kolejnego dnia przecedź orzechy i przełóż je do blendera.
Dodaj wodę, czosnek, oliwę, sok z cytryny, pietruszkę, płatki drożdżowe i przyprawy. Zmiksuj na gładką pastę. Co jakiś czas przemieszaj i zblenduj ponownie.
Gotową pastę przełóż do pojemnika. Podawaj z chlebem lub bagietką.

 NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!