Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailIlość porcji: 4
Czas przygotowania: 40 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C i przygotuj formę na muffinki.
Cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż cebulę pod koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj szpinak i duś pod przykryciem, aż szpinak zmięknie ok. 2 minuty. Dopraw solą, pieprzem, wymieszaj i przełóż do miseczki do wystudzenia. Każdego rogalika przekrój poziomo na połowę, ale nie do końca. Otwórz każdy rogalik i umieść go w zagłębieniach tacki na muffinki. Postępuj tak samo z pozostałymi 3 rogalami. Jogurt przełóż do miski ze szpinakiem i cebulą, wbij jajka, dodaj gałkę muszkatołową i wymieszaj. W razie potrzeby dopraw solą lub pieprzem. Wypełnij środek rogala aż po same brzegi. Pomidorki przekrój na połowę i umieść na górze. Rogale piecz w piekarniku przez 20 - 25 minut, do momentu, aż nadzienie będzie ścięte. Rogale podawaj na ciepło lub zimno. Gotowe możesz przechowuj w lodówce maksymalnie 2 dni.
Wrapy z łososiem
Paluchy serowe
Kruche babeczki z nadzieniem z makreli
Roladki z tortilli z hummusem z papryki, kiełkami
Kanapki z szynką parmeńską, pietruszkowym pesto i mozzarellą
Rurki nadziewane pastą pomidorowo - paprykową
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Muffinki z pomidorkami, oliwkami i rozmarynem
Bruschetta z pomidorkami
Hummus z duszonym jabłkiem i majerankiem
Chrupiące grzanki z carpaccio z buraka, długo dojrzewającym serem i rukolą
Sałatka owocowa w arbuzie
Kanapki z pastą twarożkową
Ciastka francuskie z pomidorkami i parmezanem
Hummus z buraków
Pasta z awokado
Koreczki z marynowanego tofu i pomidorow
Pyszne tartaletki
Pizzerki z papryką i ananasem
Roladki z tortilli z boczkiem, suszonymi pomidorami i rukolą
Miniburgery
Pieczone figi z kozim serem
Patent na przekąski z pomidorami
Pasztet z soczewicą
Naleśnikowe rollsy
Jajka marynowane w burakach
Odrywane bułeczki z pieczonym camembertem
Chlebek z ziołami
Pasta z orzechów nerkowca
Gazpacho
Bruschetta z awokado, jajkiem i pomidorkami
Gazpacho pomidorowo-arbuzowe
Smoothie z botwinki i jabłka
Łódeczki z rogali francuskich ze szpinakiem
Frytki z cukinii w parmezanowej skorupce
Tortilla z omletem jajecznym, tuńczykiem i rukolą
Pumpkin Spice Latte