Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailCzas: 1 godzina
Ilość porcji: 5-6
Pieczone buraki:
Hummus:
Po podania:
Pieczone buraki: Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni C. Buraki umyj, osusz i umieść każdy w niewielkim arkuszu folii aluminiowej. Skrop oliwą i posyp solą oraz pieprzem. B luźno owiń, poukładaj na blaszce i piecz ok. 40-50 min, aż buraki będę miękkie. Wystudzone buraki obierz pod bieżącą wodą - skóra powinna łatwo odchodzić.
Hummus: Umieść wszystkie składniki w naczyniu blendera i miksuj do gładkości. W trakcie miksowania kilkakrotnie zgarnij masę z boków naczynia, aby zapewnić równomierne mieszanie. Pod koniec dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Hummus skrop oliwą, posyp kiełkami, sezamem i podawaj z pieczywem lub krakersami.
Wrapy z łososiem
Paluchy serowe
Kruche babeczki z nadzieniem z makreli
Roladki z tortilli z hummusem z papryki, kiełkami
Kanapki z szynką parmeńską, pietruszkowym pesto i mozzarellą
Rurki nadziewane pastą pomidorowo - paprykową
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Muffinki z pomidorkami, oliwkami i rozmarynem
Bruschetta z pomidorkami
Hummus z duszonym jabłkiem i majerankiem
Chrupiące grzanki z carpaccio z buraka, długo dojrzewającym serem i rukolą
Sałatka owocowa w arbuzie
Kanapki z pastą twarożkową
Ciastka francuskie z pomidorkami i parmezanem
Hummus z buraków
Pasta z awokado
Koreczki z marynowanego tofu i pomidorow
Pyszne tartaletki
Pizzerki z papryką i ananasem
Roladki z tortilli z boczkiem, suszonymi pomidorami i rukolą
Miniburgery
Pieczone figi z kozim serem
Patent na przekąski z pomidorami
Pasztet z soczewicą
Naleśnikowe rollsy
Jajka marynowane w burakach
Odrywane bułeczki z pieczonym camembertem
Chlebek z ziołami
Pasta z orzechów nerkowca
Gazpacho
Bruschetta z awokado, jajkiem i pomidorkami
Gazpacho pomidorowo-arbuzowe
Smoothie z botwinki i jabłka
Łódeczki z rogali francuskich ze szpinakiem
Frytki z cukinii w parmezanowej skorupce
Tortilla z omletem jajecznym, tuńczykiem i rukolą
Pumpkin Spice Latte