Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailIlość porcji: 3-4
Czas przygotowania: 15 min
Pomidory pokrój na mniejsze, nieregularne kawałki. Przełóż do miski. Dodaj obrany, posiekany czosnek. Cebulę obierz i pokrój z selerem naciowym na mniejsze kawałki. Przełóż do miski z pomidorami.
Dodaj kawałki arbuza. Dodaj pokrojoną na mniejsze kawałki papryczkę chilli, miąższ chleba, ocet winny, passatę, oliwę, bazylię, sól i pieprz. Całość zblenduj.
Jeśli gazpacho na tym etapie nie jest dostatecznie doprawione, możesz to zmienić. Dolej więcej octu, dosyp soli, pieprzu lub zwiększ ilość arbuza dla zwiększenia słodyczy (ok. 50 - 100 g). Całość ponownie zblenduj.
Gotowe gazpacho wstaw do lodówki do schłodzenia na co najmniej 3 godziny. Podawaj zimne skropione oliwą i udekorowane pomidorkami koktajlowymi, plasterkami chili, listkami bazylii lub rozkruszonym serem feta.
Wrapy z łososiem
Paluchy serowe
Kruche babeczki z nadzieniem z makreli
Roladki z tortilli z hummusem z papryki, kiełkami
Kanapki z szynką parmeńską, pietruszkowym pesto i mozzarellą
Rurki nadziewane pastą pomidorowo - paprykową
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Muffinki z pomidorkami, oliwkami i rozmarynem
Bruschetta z pomidorkami
Hummus z duszonym jabłkiem i majerankiem
Chrupiące grzanki z carpaccio z buraka, długo dojrzewającym serem i rukolą
Sałatka owocowa w arbuzie
Kanapki z pastą twarożkową
Ciastka francuskie z pomidorkami i parmezanem
Hummus z buraków
Pasta z awokado
Koreczki z marynowanego tofu i pomidorow
Pyszne tartaletki
Pizzerki z papryką i ananasem
Roladki z tortilli z boczkiem, suszonymi pomidorami i rukolą
Miniburgery
Pieczone figi z kozim serem
Patent na przekąski z pomidorami
Pasztet z soczewicą
Naleśnikowe rollsy
Jajka marynowane w burakach
Odrywane bułeczki z pieczonym camembertem
Chlebek z ziołami
Pasta z orzechów nerkowca
Gazpacho
Bruschetta z awokado, jajkiem i pomidorkami
Gazpacho pomidorowo-arbuzowe
Smoothie z botwinki i jabłka
Łódeczki z rogali francuskich ze szpinakiem
Frytki z cukinii w parmezanowej skorupce
Tortilla z omletem jajecznym, tuńczykiem i rukolą
Pumpkin Spice Latte