Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Gazpacho

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min

SKŁADNIKI

  • 1 kg pomidorów
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 4 łyżki oliwy
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1 mała cebulka dymka
  • Sól i pieprz
  • 1 ogórek gruntowy
  • ok. 50 g sera feta
  • listki bazylii do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Następnie pokrój na kawałki i przełóż do blendera.
Dodaj obrane i pokrojone ogórki oraz cebulę, czosnek i paprykę. Zblenduj na gładko. Jeśli przeszkadzają Ci pestki, przecedź przez drobne sito.
Dopraw solą i pieprzem. Schładzaj w lodówce ok. 2-3 h. Podawaj z fetą i listkami bazylii.

 NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!