Pstrąg świąteczny
Najpierw pstrąga musisz wypatroszyć… lub kupić już wypatroszonego.
Przypraw go solą i pieprzem, ułóż na papierze w towarzystwie: plastrów pomarańczy, rozmarynu, goździków, anyżu, posiekanego na cienkie plasterki czosnku oraz imbiru. Do tego masło, które idealnie połączy całość. Zawiń pstrąga z tym wszystkim w świątecznego cukiereczka i tak smaż na patelni.
Teraz przygotuj pyszny, aromatyczny sos na bazie suszonych moreli. Zblenduj je na gładką masę. Zrób bazę do sosu – podsmaż w rondelku imbir, czosnek i olej. Do bazy dodaj pulpę z moreli, zamieszaj, dodaj odrobinę soku pomarańczowego, dopraw solą i sokiem z cytryny.
JAK ZDOBYĆ GARNKI Z RABATEM?
TO PROSTE!
Akcja trwa od 7.09 do 24.12.2020 r. lub do wyczerpania zapasów.
Regulamin dostępny tutaj.