Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Czekoladowa granola

Czas: 1 godzina
Ilość porcji: 8-9

SKŁADNIKI

  • 430 g płatków owsianych
  • 100 g posiekanych migdałów Sereno
  • 100 g wiórków kokosowych Sereno
  • 120 g łuskanego słonecznika
  • 40 g ciemnego kakao w proszku
  • 90 g oleju kokosowego
  • 130 g miodu
  • 100 g czekolady (mlecznej lub gorzkiej)
  • sól morska
  • 150 g rodzynek

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzej do temperatury 130 stopni C. Do miski wsyp płatki owsiane, migdały, wiórki kokosowe, słonecznik oraz kakao. Wymieszaj płynny olej kokosowy z miodem i wlej do suchych składników. Wymieszaj do połączenia. Mieszankę wysyp na płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ok. 50 min co jakiś czas mieszając. Po 50 min dodaj posiekaną czekoladę lub groszki czekoladowe i piecz 5 minut, aż czekolada będzie miękka. Granolę wyjmij z piekarnika i posyp grubą solą morską.

Granolę pozostaw na blaszce na ok. 30 min. Do granoli dodaj rodzynki, przemieszaj i przesyp do szczelnie zamkniętego pojemnika/słoja.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO