Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Pieczona owsianka z malinami, masłem orzechowym i karmelizowanym bananem

Ilość porcji: 8

Czas przygotowania: 45 min.

 

Składniki:

  • 150 g malin
  • 2 banany
  • 30 g nasion chia
  • 80 g masła orzechowego smooth
  • 230 g płatków owsianych
  • 15 g zmielonego siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 320 g mleka Miletto

PRZYGOTOWANIE

Banany i maliny umieść w naczyniu do zapiekania o wymiarach: 20 cm x 20 cm. Rozgnieć widelcem. Dodaj nasiona chia i wymieszaj. Dodaj masło orzechowe, zmielone siemię lniane, proszek do pieczenia i mleko. Całość wymieszaj do połączenia. Na koniec wsyp płatki owsiane i wymieszaj na jednolitą masę. Wyrównaj powierzchnię i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C z funkcją grzania góra - dół. Piecz około 30 min. Gotową owsiankę studź na kratce. Jeszcze ciepłą posmaruj masłem orzechowym wymieszanym z wodą. Posyp świeżymi malinami i ulubioną granolą. Podawaj na ciepło lub zimno jako alternatywę zamiast ciasta.

SMACZNEGO!