Regularne jedzenie czereśni poprawia stan skóry, dzięki czemu staje się ona jędrna i sprężysta, a dodatkowo czereśnie wspomagają oczyszczanie organizmu z toksyn.
Czereśnie są idealne do dżemów, konfitur i kompotów. Doskonale nadają się w przygotowaniu koktajli, lodów i deserów, a także jako samodzielna przekąska. Można je również podawać jako dodatek do sałatek, serów lub zanurzone w burbonie lub syropie cukrowym.
Czereśnie pojawiają się od końca maja aż do połowy lipca.
Czereśnie kochają wszyscy! Są soczyste, pełne składników mineralnych takich jak potas, magnez, fosfor, wapń i sód i witamin - C, A, PP oraz witamin z grupy B. Jedzcie na zdrowie!
Czereśnie są doskonałą podstawą wielu deserów, idealnie komponują się z mięsami i ciastami, a jednocześnie są niskokaloryczne - 100 g owoców ma jedynie 50 kcal!