Jogurt Naturalny

Jogurt naturalny bio — poznaj moc naturalnego probiotyku.

Jeśli zależy Ci na świetnym zdrowiu, w Twoim codziennej diecie nie powinno zabraknąć jogurtu naturalnego bio. Sprawdź, dlaczego warto uzupełniać codzienną dietę o ten ważny produkt i jaki ma on wpływ na Twoje jelita. Oto popularne rodzaje jogurtów — sprawdź, czym one się od siebie różnią i znajdź ulubiony smak.

Wykorzystaj potencjał naturalnego jogurtu Bio, który zawiera ważne dla Twojego zdrowia wartości odżywcze.

  • Jak powstaje bio jogurt?

    Czy wiesz, jak powstaje jogurt naturalny? Każda porcja gęstego jogurtu o aksamitnej konsystencji powstaje z mleka pasteryzowanego podczas trwającej fermentacji mlekowej. Aby wszystko przebiegło prawidłowo, a jogurt naturalny wyglądał i smakował jak zwykle pysznie, niezbędne są bakterie Loctobacillus bulgaricus oraz Streptococcus thermophilus. Fermentacja trwa około 300 minut, a do tego, by została przeprowadzona prawidłowo, niezbędne jest utrzymanie temperatury na poziomie 45 stopni Celsjusza.

    W każdej porcji jogurtu naturalnego znajduje się łatwo przyswajalne białko. Ponadto jest on źródłem wapnia, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz z grupy B, a także ważnych dla ludzkiego zdrowia bakterii kwasu mlekowego. Taki zestaw minerałów i składników pozytywnie wpływa na mikroflorę w jelitach, co oznacza, że pracują one prawidłowo i są zdrowe. A zdrowe jelita to lepsza odporność!

  • Jogurt naturalny czy grecki?

    Jogurty greckie, w porównaniu do jogurtów naturalnych mają bardziej gęstą i zwartą konsystencję. Kolejna różnica dotyczy zawartości tłuszczu — więcej jest go w jogurcie greckim. Na korzyść jogurtów greckich przemawia także ilość białka, ponieważ proces produkcyjny jogurtów naturalnych zakłada w ostatniej fazie odsączenie serwatki.

    Bez względu na to, który jogurt lepiej smakuje i który ma więcej cennych składników odżywczych, warto przynajmniej jeden z nich uwzględnić w swoim codziennym jadłospisie.

  • Bio jogurt naturalny — Twoja codzienna porcja zdrowia.

    Czy wiesz, co zawiera każde 100 gramów jogurtu naturalnego? Oto skład tego produktu:

    ● węglowodany,

    ● białko,

    ● tłuszcze,

    ● fosfor,

    ● potas,

    ● wapń,

    ● sód,

    ● witaminy A, D, B1 oraz B2.

    W 100 gramach jogurtu naturalnego znajduje się 60 kcal. Jest to zdrowy i pyszny dodatek do codziennej diety.

  • Jogurty naturalny w diecie kobiet w ciąży — czy są wskazane?

    Regularne uzupełnianie diety w ważne wartości odżywcze, które zawierają między innymi jogurty to niezwykle ważny aspekt odpowiedzialnego rodzicielstwa. Dziecko, które rozwija się w łonie matki, powinno otrzymywać wszystkie niezbędne składniki odżywcze, by prawidłowo się rozwijać. A do tego organizm mamy, obciążony rosnącym płodem potrzebuje dobrego źródła energii, którym może być np. poranna owsianka z owocami i jogurtem naturalnym lub jogurt z owocami na drugie śniadanie.

  • Matki karmiące piersią — czy powinny jeść jogurty naturalne?

    Mleko, z którego powstaje jogurt naturalny to niezbędny składnik do tego, by utrzymać kości w świetnej formie. Regularne spożywanie produktów mlecznych, zgodnie z piramidą żywieniową dla matek karmiących piersią sprawi, że organizm nie będzie miał niedoborów, a dziecko będzie się prawidłowo rozwijało. Spożycie każdego dnia 100 gramów jogurtu naturalnego pomoże Ci utrzymać florę w jelitach w świetnej formie.