
Zapiekanka warzywna z makaronem
PRZYGOTOWANIE
- Makaron ugotuj al dente w lekko osolonym wrzątku.
- Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Wrzuć pokrojoną w piórka cebulę i smaż przez chwilę.
- Paprykę pokrój w paseczki, cukinię w talarki, a pieczarki na plastry. Warzywa wrzuć do cebuli i smaż kilka minut, aż staną się miękkie.
- Następnie wlej pomidory, a całość przypraw tymiankiem, rozmarynem, papryką, solą oraz pieprzem do smaku. Dodaj makaron i wymieszaj.
- Żaroodporne naczynie posmaruj olejem kokosowym i przełóż składniki zapiekanki. Wierzch możesz dodatkowo ozdobić lekko podsmażonymi plastrami cukinii posypanymi ziołami. Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piecz 20 minut. Podawaj od razu.
NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!