Wrap1 1

Wegańskie zielone wrapy z brokułem, awokado i roślinnym gyrosem

2 Osoby 15 Minuty

Składniki:

Przygotowanie:  

Awokado obierz, wyjmij pestkę i pokrój na plasterki, skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Ugotowane różyczki brokułu poprzekrawaj na pół. Na każdym placku rozsmaruj po łyżce humusu Happy Vege, dodaj garść szpinaku, 3 połówki różyczek brokułu, 1/4 awokado i porcję przygotowanego mielonego roślinnego. Zawiń przeciwległe boki tortilli (te boczne), złap kolejny brzeg (ten najbliżej Ciebie), następnie rozpocznij zwijać do przodu, przytrzymując tortillą farsz. Na rozgrzaną patelnię ułóż zawijasy złączeniem do dołu. Zapiecz z dwóch stron do zarumienionej, chrupiącej skórki. Lekko przestudź. Pokrój wrapy robiąc pośrodku nacięcie pod ukosem. Podawaj od razu. 

 

Netto życzy smacznego!