Tortilla 1 Z 1 6

Tortilla z kurczakiem i warzywami

2 Osoby 45 Minuty

Składniki

Wykonanie:  

W misce wymieszaj sos sojowy z oliwą, słodką papryką, oregano, chili, solą i pieprzem; włóż do marynaty pokrojone paski kurczaka, dokładnie obtocz i odstaw na co najmniej 30 minut. Po tym czasie rozgrzej patelnię i smaż kurczaka aż do złotego koloru, a jednocześnie soczystego wnętrza. W osobnej miseczce zmiksuj jogurt z majonezem, czosnkiem, sokiem z cytryny oraz dopraw solą i pieprzem — będzie to twój sos.

Przygotuj warzywa: umyj i porwij sałatę, pokrój paprykę i ogórka w paski. Z kolei pomidora w półplastry. Podgrzej tortille (na suchej patelni lub w piekarniku); następnie na każdą ułóż kolejno: sałatę, warzywa, kurczaka i — jeśli chcesz — plaster sera, polej sosem i zwiń ciasno w rulon. Jeśli chcesz, podgrzej gotowe tortille chwilę na patelni, żeby były lekko chrupiące, a ser delikatnie się roztopił; podawaj natychmiast. 

Netto życzy smacznego!