Salatka Z Kasza 1

Sałatka owocowa z chrupiącą kaszą gryczaną

2 Osoby 30 Minuty

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE

Kaszę gryczaną przesyp do miseczki, zalej wodą i wstaw na noc do lodówki. Kolejnego dnia przepłucz i odcedź na sicie. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i wsyp kaszę. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 160°C ok. 20 - 25 minut . Kasza powinna być chrupka. Kaszę przesyp do miseczki i wymieszaj z syropem z agawy lub miodem.

Owoce dokładnie opłucz i przełóż do jednej miski. Z moreli oraz śliwek usuń pestkę i pokrój na ćwiartki. Orzechy włoskie posiekaj i delikatnie upraż na suchej patelni. Owoce wymieszaj z sokiem z cytryny i przełóż do miseczek. Całość polej kaszą wymieszaną z miodem lub syropem z agawy, udekoruj listkami mięty i od razu podawaj. Smacznego!

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!