Przygotowanie:
Kurczaka pokrój w drobną kostkę, przypraw solą i pieprzem. Podsmaż na oliwie do zrumienienia, odłóż na bok. Na tej samej patelni rozgrzej masło, zeszklij posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj szpinak i duś przez 2-3 minuty, aż szpinak zwiędnie. Odcedź z nadmiaru wody.
Do szpinaku dodaj pokruszoną fetę i usmażonego kurczaka. Wymieszaj i dopraw do smaku.
Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Na każdy nałóż porcję farszu. Zwiń rożki zlepiając przeciwne końce. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20-25 minut, aż ciasto będzie złociste i chrupiące. Rożki najlepiej smakują na ciepło, ale można je też podawać na zimno. Idealnie sprawdzą się jako przekąska na imprezę lub danie główne z sałatką.
Netto życzy smacznego!