Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Nocna owsianka pistacjowa

Ilość porcji: 2 - 3 szt.

Czas przygotowania: 15 min.

Składniki:

  • 60 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 45 g prażonych pistacji niesolonych Sereno
  • 10 g nasion chia
  • 200 g mleka migdałowego
  • 200 g skyru naturalnego
  • 20 g - 25 g białej czekolady
  • odrobina cukru, erytrolu, syropu z agawy lub słodzika

PRZYGOTOWANIE

30 g pistacji umieść w naczyniu blendera, wlej mleko migdałowe, dodaj skyr, nasiona chia i zblenduj całość na gładko. Dodaj coś na osłodę. Może to być cukier, erytrol, słodzik - wedle uznania. Ponownie zblenduj. Masę przelej do miski z płatkami owsianymi i wymieszaj. Owsiankę przelej do kokilek. Wstaw do lodówki na min. 3 h lub na całą noc. Kiedy całość nieco stężeje polej wierzch białą czekoladą rozsmarowując łyżeczką po całej powierzchni. Po zastygnięciu utworzy się skorupka na owsiance. Od razu posyp pozostałymi, posiekanymi pistacjami i wstaw do lodówki do zastygnięcia czekolady.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!