Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Kanapki z łososiem i awokado

Ilość porcji: 1

Czas przygotowania: 10 min.

Składniki:

  • 1/2 awokado
  • 4 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
  • ok. 120 g wędzonego łososia
  • musztarda francuska
  • 50 g hummusu z ciecierzycy
  • kilka listków karbowanej sałaty

PRZYGOTOWANIE

Awokado przekrój wzdłuż na pół i ostrożnie wyjmij pestkę. Miąższ owocu oddziel od skórki za pomocą łyżki, a następnie pokrój połowę w plastry. Dwie kromki chleba posmaruj hummusem. Umieść po 2 listki karbowanej sałaty, plastry awokado i wędzonego łososia. Na wierzchu rozsmaruj delikatnie niewielką ilość musztardy francuskiej. Przyłóż drugą kromką chleba tostowego. Delikatnie dociśnij. Jeśli masz możliwość możesz chleb tostowy opiec w tosterze lub na patelni dla chrupkości.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!