Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailCzas przygotowania: 30 minut
Porcja na słoik o pojemności ok. 2,5 l
Piekarnik rozgrzej do 175 stopni. Płatki owsiane, orkiszowe, wiórki kokosowe, pestki słonecznika wsyp do miski i wymieszaj. Olej kokosowy roztop i wymieszaj z miodem. Przelej do miski i dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki będą lekko mokre. Granolę wyłóż na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadź. Piecz przez 20-25 minut. W tym czasie należy cztery razy zamieszać, aby granola przyrumieniła się równomiernie, a nie spaliła.
Granolę wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia. Kiedy przestygnie dodaj żurawinę, liofilizowane maliny, groszki czekoladowe, płatki kukurydziane i wymieszaj. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku. Wspaniale smakuje z jogurtem, smacznego!
Zobacz też: DOMOWY BUDYŃ Z GRANOLĄ I OWOCAMI
Tosty z boczkiem i pieczarkami brunatnymi
Pęczotto z czerwoną fasolą i pomidorami
Tosty z pastą z awokado
Jajecznica na maśle z pomidorkami
Pęczak na mleku z dżemem truskawkowym i owocami
Różowa gryczanka z grejpfrutem i granatem
Czekoladowa granola
Kanapki dla najmłodszych
Śniadaniowe rösti z jajkiem, szpinakiem i oliwkami
Szakszuka z jarmużem i pomidorkami koktajlowymi
Frittata z jarmużem i pomidorkami koktajlowymi
Kanapka śniadaniowa z pastą z wędzonej makreli
Domowa granola
Bułki ziemniaczane
Bułeczki
Zapiekane bułki z jajkiem i pomidorkami
Prosty chleb pszenny
Owsiane gofry śniadaniowe
Szakszuka
Pieczona owsianka kakaowa z malinami
Placuszki z serkiem wiejskim
Koktajl pomidorowy
Owsianka z musem jabłkowym
Czerwone smoothie z buraka
Tosty z sałatką Fit & Easy
Tosty bezglutenowe ze smalczykiem wegetariańskim
Pudding chia z masłem orzechowym i owocami
Zielony koktajl z musli
Omlet z pomidorami
Pieczona owsianka z truskawkami i jagodami goji
Koktajl ze spiruliną i pietruszką
Fasolka szparagowa z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym
Serniczki z patelni
Mini kanapeczki na krakersach
Bułeczki śniadaniowe
Croque Madame
Barwienie jajek
Omlet z botwinką
Placuszki twarogowe
Gofry śniadaniowe z pastą z awokado, jajka i rzodkiewki
Sałata grillowana z serem Premieur Grana Padano
Pieczona owsianka z malinami
Nocna owsianka pistacjowa
Racuszki orkiszowe z jabłkami
Muffinki orkiszowe z serem żółtym, pomidorkami i papryką
Kanapki z łososiem i awokado
Nocna owsianka z pieczonymi śliwkami i cynamonem
Omlet z cukinią i parmezanem
Proteinowa pieczona owsianka z prażonymi jabłkami