Netto Baner Omlet Lniano Kokosowy Z Twarozkiem Z Tofu 2017 11 1

Omlet lniano-kokosowy z twarożkiem z tofu

1 Osoby 15 Minuty

Omlet

Twarożek z tofu

PRZYGOTOWANIE

Omlet:

  1. Suche składniki wymieszaj ze sobą. Następnie wlej wodę, energicznie zamieszaj i odstaw na 5 minut. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany, a jednocześnie dać się rozprowadzić. W razie potrzeby dolej więcej wody lub dosyp mąki.
  2. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wylej lniano-kokosową mieszankę. Wyrównaj ją szpatułką. Omlet smaż z obu stron na złoto.

Twarożek z tofu:

  1. Tofu pokrusz do miseczki, dodaj otarty ząbek czosnku, oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszaj. Następnie wsyp posiekaną rzodkiewkę i szczypiorek.
  2. Omlet posmaruj twarożkiem. Na wierzchu poukładaj pokrojoną paprykę i plasterki rzodkiewki.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!