Babeczki Jajeczne2

Muffiny jajeczne ze szpinakiem

3 Osoby 45 Minuty

Składniki

PRZYGOTOWANIE

Przygotuj formę do muffin. Wgłębienia posmaruj za pomocą pędzelka dokładnie oliwą, aby po wypieczeniu muffiny odeszły od formy. Jajka rozbij do miski, dopraw solą i pieprzem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Liście szpinaku posiekaj na mniejsze kawałki, paprykę oraz cebulę pokrój w drobną kostkę. Pomidorki przekrój na połowę. Do masy jajecznej dodaj szpinak, cebulę, paprykę i kilka pomidorków koktajlowych. Wymieszaj. Do przygotowanej formy wlej masę jajeczną z dodatkami. Na wierzch ułóż połówki pomidorków.

Piecz w nagrzanym do 170 stopni C muffinki ok. 20 minut. Wypieczone podawaj od razu. Wierzch posyp szczypiorkiem oraz kiełkami. 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!