Mrożone Kubeczki Jogurtowo Granolowe2

Mrożone kubeczki jogurtowo-granolowe

10 Osoby 240 Minuty

Składniki

Ilość porcji: 8 – 10 kubeczków
Czas przygotowania:
15 minut + 4 godziny mrożenia

Sposób przygotowania:

Wymieszaj płatki owsiane, cynamon, masło migdałowe i miód w misce, aż powstanie lepka masa. Jeśli ciasto wydaje się zbyt suche, dodaj więcej masła migdałowego i miodu. Wyłóż formę na muffiny papilotkami i włóż porcję granolowej masy na dno każdego dołeczka. Dociśnij palcami, aby utworzyć spód podstawy. Serek wiejski zmiksuj z jogurtem i erytrytolem/białkiem na jednolitą masę. Wypełnij foremki uzyskaną masą jogurtowo-granolową, a następnie udekoruj owocami jagodowymi. Przełóż formę na tacce do zamrażarki na co najmniej 4 godziny. Przed podaniem pozostaw kubeczki w ciepłym miejscu na 2–3 minuty, aby nieco zmiękły.

Kubeczki przechowuj w zamrażarce. Najlepiej smakują lekko odmrożone.

Netto życzy smacznego!