Sposób przygotowania:
Pstrąga w razie konieczności wypatrosz i oczyść z łusek. Jeśli masz już patroszonego, usuń łuski i śluz. Osusz rybę ręcznikiem papierowym, natrzyj od środka i na zewnątrz solą oraz pieprzem. Masło pokrój na plasterki i włóż po 3 plasterki do każdej ryby wraz z całymi łodyżkami kopru. Wyparzoną i wyszorowaną cytrynę pokrój w plasterki, wypełnij nią brzuch pstrąga, zostawiając po 2 plasterki aby obłożyć rybę z wierzchu. Rozgrzej grill do średniej temperatury. Owiń pstrągi w folię aluminiową lub użyj specjalnego koszyka do grillowania ryb. Grilluj przez około 6 - 8 minut z każdej strony, aż mięso stanie się białe i będzie łatwo odchodzić od kości. Podawaj z ulubioną sałatką!
Netto życzy smacznego!