Ogorki Faszerowane 6

Faszerowane ogórki z twarożkiem i rzodkiewką

4 Osoby 15 Minuty

Składniki:

Wykonanie:  

Ogórki dokładnie umyj i obierz. Pokrój na kawałki o długości około 4 cm. Za pomocą małej łyżeczki lub specjalnej łyżki wydrąż środek każdego kawałka, zostawiając około 1 cm na dnie oraz cienkie ścianki, by utworzyć pojemniczki na nadzienie. W misce umieść twarożek i rozgnieć widelcem. Dodaj śmietanę, startą na grubych oczkach rzodkiewkę oraz koperek. Wymieszaj. Dopraw mieszankę solą i pieprzem do smaku, zaczynając od małej ilości i dodając więcej w razie potrzeby.

Przełóż przygotowane nadzienie do woreczka cukierniczego lub małą łyżeczką wypełniaj wydrążone kawałki ogórków. Udekoruj każdą porcję plasterkiem rzodkiewki i kiełkami. Możesz także dodatkowo oprószyć całość świeżo mielonym pieprzem przed podaniem. 

Netto życzy smacznego!